Classic patisserie recipes are still extremely popular. Indeed, 79% of consumers actively seek out traditional flavours, according to our latest Taste Tomorrow survey. Consumers are attracted by stories about the history of these cakes and pâtisseries that are so emblematic of our culinary heritage. This means that the trend for classic recipes has never been as strong as it is right now.
At PatisFrance, we want to preserve the history, heritage and traditions of these timeless and classic pâtisseries recipes. This is why we have come up with the idea of reinventing traditional cakes and pastries that everyone knows and loves: chocolate melting-heart, cheesecake, lemon pie, or rum babas. Thanks to our ingredients and the inspirations of our pastry chefs, we can help you create your own classic dessert with its own story to tell.
Every recipe has been reinvented according to 3 principles:
Les classiques de la pâtisserie restent extrêmement populaires. En effet, 79% des consommateurs recherchent des goûts traditionnels, selon notre dernière étude Taste Tomorrow. Les consommateurs sont attirés par les histoires sur l’héritage de ces pâtisseries emblématiques du patrimoine culinaire. Ainsi, la tendance des classiques revisités n’a jamais été aussi forte.
Chez PatisFrance, nous voulons préserver l’histoire, le patrimoine et les traditions de ces classiques de la pâtisserie intemporels. Nous vous proposons ainsi de réinventer des pâtisseries traditionnelles connues de tous : fondant au chocolat, cheesecake, tarte au citron ou encore le baba au rhum. Grâce à nos ingrédients et inspirations de nos chefs pâtissiers, nous vous aidons à créer votre propre classique avec son histoire à raconter.
Chaque recette a été réinventée selon 3 piliers :