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Patis’Info November – December Collection 2021

Go crazy for Choux

Creamy, fruity, chocolate, crunchy, or in a long format, the choux pastry can be made in a thousand and one ways, but it is still highly popular with consumers. A true emblem of French pastry-making, the choux pastry is now the passion of all pastry chefs!

Indeed, the choux pastry has been put back in the spotlight this year by chef Philippe Conticini, who has opened a chouquette bar in Paris for this incredibly simple but delicious sweet treat! And the reason why choux pastries are enjoying such success is because they are very much in line with the latest consumer trends. The choux pastry is perfectly suited to on-the-go consumption, which is now preferred by 53%* of consumers. But most importantly, the choux pastry is a richly flavored pastry, bringing pleasure and satisfaction to consumers, who now never compromise on taste or texture. These are the two key criteria that trigger the act of buying pastries. The possibilities with choux pastries are therefore very broad, allowing you to enhance this pastry with new flavours, surprising textures or innovative visuals.

We therefore suggest 4 different versions of the choux pastry: 

  • By flavouring the pastry cream
  • By reinventing it with warm notes
  • By playing with the textures
  • By innovating with a delicate finish and decoration

La folie des choux

A la crème, fruité, chocolaté, croquant, ou en format allongé, le chou se décline de mille et une façon mais séduit toujours autant les consommateurs. Véritable emblème de la pâtisserie française, le chou suscite aujourd’hui l’engouement de tous les chefs pâtissiers !

En effet, le chou a été remis à l’honneur cette année par le chef Philippe Conticini qui a ouvert à Paris un bar à chouquette, cette douceur sucrée incroyablement simple mais tellement régressive ! Et la raison pour laquelle le chou profite d’un tel succès, c’est parce qu’il répond en tout point aux dernières tendances consommateurs. Le chou est parfaitement adapté à une consommation sur le pouce, qui est désormais plébiscitée par 53%* des consommateurs. Mais le chou est surtout une pâtisserie riche en gourmandise, apportant plaisir et réconfort aux consommateurs, qui ne font aujourd’hui aucun compromis sur le goût ni sur la texture. Ce sont les deux critères clés qui déclenchent l’acte d’achat de pâtisseries. Les possibilités avec le chou sont donc très grandes, vous permettant de sublimer cette pâtisserie avec des nouvelles saveurs, des textures surprenantes ou des visuels innovants.

Nous vous proposons ainsi de revisiter la pâte à chou sous 4 versions : 

  • En aromatisant la crème pâtissière
  • En le réinventant avec des notes chaudes
  • En jouant sur les textures
  • En innovant avec une finition et un décor délicat